Wat is

crossfit?

Crossfit in een notendop

Constant variërende, functionele bewegingen uitgevoerd onder hoge intensiteit

Geen dag is hetzelfde in de CrossFit Box. Elke dag staat er een andere workout-of-the-day (WOD) op de planning. Hierdoor went je lichaam niet aan een standaardroutine en behaal je optimale resultaten. 

CrossFit’s specialiteit is niet specialiseren! Specialisatie zorgt vaak voor eenzijdige fysieke ontwikkeling. Daarom worden in CrossFit verschillende disciplines gecombineerd. Zo ligt de focus de ene dag op conditie, de volgende dag op kracht en techniek en combineer je in weer een andere training elementen uit het turnen of strongmen.

Kortom, het doel van CrossFit is om je zo fit mogelijk te maken, ongeacht je leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid. Zo ben je optimaal voorbereid op alles wat je in het dagelijks leven tegenkomt. 

Dus of je nu brandweerman, huisvrouw, politieagent, kantoormedewerker, kind of grootouder bent. Iedereen profiteert van CrossFit!

CrossFit Bergen op Zoom - wod met box jumps
CrossFit Bergen op Zoom - front squat training

Maak kennis met

Onze coaches

Peter

Coach

Koen

Coach

Sido

Coach

Mark

Coach

Meyke

Coach

Patrick

Coach

Karen

Coach

Erik

Coach

De CrossFit­methode is opgebouwd uit:

Voeding

De absolute basis voor fitness en gezondheid.

Uithoudings­vermogen

In de drie metabole systemen; aërobe, melkzuur en het phosphocreatine systeem. Dit zijn de wegen die jouw lichaam heeft om energie te vrij te maken om te bewegen.

Turnen

Het werken met het eigen lichaamsgewicht zorgt voor de verbetering van de lichaamscontrole, kracht en bewegingsuitslag.

Gewicht­-heffen

Voor de ontwikkeling van spiermassa, kracht en het verbeteren van functionele (dagelijkse) bewegingen.

Sporten

Naast CrossFit doen veel deelnemers ook aan andere sporten, al dan niet in competitieve sfeer. Er worden regelmatig nieuwe dingen geïntroduceerd.

De basisbewegingen

Bij CrossFit Bergen op Zoom hanteren we drie fundamenten voor iedereen die komt trainen in onze box. Deze 9 bewegingen zijn essentieel voor onze lessen. Kun je ze nog niet? Geen zorgen, daar helpen we je bij!

Fundament 1

Fundament 2

Fundament 3